Bescherm jezelf tegen smog, wind en zand met een facemask

Bescherm jezelf tegen smog, wind en zand met een facemask

Facemask met luchtfilterMaak je weleens een ritje door de stad op je motor, fiets of scooter? Afhankelijk van de grootte van de stad en de hoeveelheid uitlaatgassen, kan dit soms letterlijk vies tegenvallen!

Vooral grote steden in het buitenland kampen vaak met luchtvervuiling in de vorm van smog, rook en vieze uitlaatgassen. Als je daardoorheen wilt lopen, toeren, fietsen of rijden, doe je er goed aan om je luchtwegen te beschermen met een facemask.

Smog, rook en uitlaatgassen

Een bekende irritatie van Nederlandse toeristen in grote, buitenlandse steden is vaak de overlast van smog. Dit is de zware, chemische lucht die in steden als Peking, Bangkok, Mumbai en andere grote wereldsteden hangt.

Het is een combinatie van uitlaatgassen, uitstoot van fabrieksschoorstenen en alle soorten vuil die op straat gegooid wordt. Als je als toerist over straat loopt, op de motor of scooter zit of een gezellig fietstochtje door de stad wilt maken, kom je hier geheid mee in aanraking. Te lang in deze lucht blijven hangen is niet alleen heel erg vies, maar het is zelfs schadelijk voor je longen en luchtwegen!

Mocht je plannen hebben om lange tijd in een smog stad te blijven hangen en veel tijd op straat of op de weg zult doorbrengen, dan doe je er goed aan om je gezicht te beschermen. Dit kan met alle soorten facemasks, maar de facemask exclusive is hier het beste geschikt voor. Dit type gezichtsmasker heeft namelijk een ingebouwde luchtfilter. Zo kun je rustig ademhalen zonder dat je directe smog naar binnen krijgt. Ideaal voor op reis, op de weg of in grote steden! Let op dat onze luchtfilters voor recreatief gebruik zijn, het zijn geen professionele luchtfilters met hepa filter.

Zand, wind en vliegjes op de weg

Facemask met neusclipNaast smog en stankoverlast kun je op de motor, fiets of brommer ook ernstige last hebben van zand, wind en vliegjes. Vooral in droge gebieden – zelfs in Nederland als het een tijdje niet geregend heeft – kun je te maken krijgen met opstuivend zand dat zo je gezicht in slaat.

Deze zanderige windvlagen blazen zo je mond, neus en ogen in, tenzij je jezelf goed beschermt tegen deze droge winden. Als je een pothelm draagt met motorbril, is een facemask een perfecte aanvulling om de rest van je gezicht te bedekken.

Het materiaal van een facemask is namelijk niet alleen waterafstotend (handig tijdens een regenbuitje), maar ook luchtdoorlatend. Dat betekent dat je niet gaat zweten met een facemask op, zodat je hem ook in de zomer kan dragen.

Een ander bijkomend voordeel van de facemask is dat je geen vieze vliegjes meer in je mond krijgt. De facemask houdt namelijk alles tegen – van vliegjes en zand tot sneeuw, regen en wind – maar zorgt wel voor een goede, schone luchttoevoer.

Luchtfilter van een facemask reinigen

Gezichtsmasker camouflageAls je langere tijd gaat toeren – bijvoorbeeld een paar maanden op de motor door China heen – doe je er verstandig aan om de luchtfilter van je gezichtsmasker af en toe te vervangen. Dit hoeft gelukkig maar om de tweehonderd draaguren.

De facemask exclusive is het enige type facemask met ingebouwd luchtfilter en dus ideaal bij omstandigheden waar smog en luchtvervuiling een grote rol spelen.

Hoe vervang je het ingebouwde luchtfilter?

Dit handige gezichtsmasker bevat twee plastic dopjes die je aan de voor- en binnenzijde los van elkaar kunt drukken. Op deze manier komt het ingebouwde luchtfilter los en kun je een schoon filter plaatsen.

Klik de plastic dopjes weer terug op hun plek en voilà, je kunt weer tweehonderd uur toeren! Ga je zelf binnenkort toeren, wandelen of fietsen door een gebied met veel smog, rook, zand of luchtvervuiling? Klik dan hier om naar ons assortiment van facemasks met luchtfilters te gaan! Let op dat onze luchtfilters voor recreatief gebruik zijn, het zijn geen professionele luchtfilters met hepa filter.

Share this post


De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 299 reviews.