Top

Blogs

Wanneer mag je een bivakmuts op?


Als je een beetje de discussie rond het boerkaverbod in de Eerste en Tweede Kamer hebt gevolgd, weet je dat het kabinet in het begin van dit jaar besloten heeft om het verbod op gezichtbedekkende kleding definitief door te zetten (let op: dit geldt niet voor (halve) facemasks, bandana's en andere headgear die het gezicht slechts gedeeltelijk bedekt).

Er zijn twee redenen voor het indienen van het wetsvoorstel om binnenkort gezichtsbedekkende kleding – zoals de bivakmuts – op straat te verbieden. De belangrijkste reden is dat iedereen in het openbaar herkenbaar moet zijn en geïdentificeerd moet kunnen worden.

Lees verder

Bescherm jezelf tegen smog, wind en zand met een facemask


Maak je weleens een ritje door de stad op je motor, fiets of scooter? Afhankelijk van de grootte van de stad en de hoeveelheid uitlaatgassen, kan dit soms letterlijk vies tegenvallen!

Vooral grote steden in het buitenland kampen vaak met luchtvervuiling in de vorm van smog, rook en vieze uitlaatgassen. Als je daardoorheen wilt lopen, toeren, fietsen of rijden, doe je er goed aan om je luchtwegen te beschermen met een facemask.

Lees verder

Hoe kleed je jezelf tegen extreme kou?


Extreem koud weer kan gevaarlijk zijn als je geen kleding draagt die hiertegen opgewassen is. Extreme kou kan bevriezing veroorzaken, onderkoeling en uiteindelijk zelfs de dood. Voorkom daarom onnodig lijden in extreme kou en draag genoeg lagen kleding om je lichaam te beschermen tegen wind, regen, sneeuw en kou.

Wat heb je nodig om jezelf tegen extreme kou te beschermen?

  • Thermisch ondergoed met lange pijpen
  • Dikke sokken
  • Trui
  • Winddicht jack
  • ...
Lees verder

Hoe kleed je jezelf als overvaller met carnaval?


Ben je op zoek naar een overvaller kostuum voor een verkleedfeest als carnaval? Of wil je kind met Halloween of Sint Maarten verkleed als boef of overvaller? Dan hoef je niet naar de winkel, want je kunt een overvaller kostuum gewoon maken met de spullen die je al in huis hebt!

Door zelf een overvaller kostuum te maken, spaar je niet alleen tijd en geld uit, maar je kunt het kostuum ook aanpassen aan iedere lengte en leeftijd die je nodig hebt! Controleer hieronder of je alle benodigdheden in huis hebt en maak snel je eigen dief of overvaller kostuum! 

Lees verder

Hoe houd je je gezicht warm op de motor?


Het geeft misschien een kick om in het ijskoude winterweer een snoeiharde tocht op je motor te maken, maar de kans is groot dat je er met een rode en gekloofde kop weer afstapt. Spring daarom niet out of the blue op je motor, maar tref op koude en ongure dagen de nodige voorbereidingen. Je ongehavende gezicht zal je daar na een lange rit zeer dankbaar voor zijn!

Wat heb je nodig?

Lees verder

Hoe draag je een bivakmuts?


Bivakmutsen (of skimaskers) zijn warme wintermutsen met een lange geschiedenis. Ze werden voor het eerst gedragen tijdens de Krimoorlog, toen Britse soldaten beschermd moesten worden tegen de extreme kou in Oekraïne.

Inmiddels zijn bivakmutsen geëvolueerd naar maskers om je identiteit mee te verbergen. Het imago van de bivakmuts is vooral flink aangetast doordat ze vaak gebruikt werden door verzetsgroeperingen als de IRA, Zapistas en Black Mask

Lees verder

Waar kun je een bivakmuts voor gebruiken?

Een bivakmuts is een meestal gebreide of katoenen muts die ontworpen is om je volledige hoofd, nek en een groot deel van je gezicht te bedekken. Bivakmutsen worden gebruikt in extreme weersomstandigheden, maar ook voor een groot aantal sporten als autoracen, motorrijden, bergbeklimmen en skiën of snowboarden. 

Voordelen van de bivakmuts


Met een bivakmuts houd je je gezicht warm en voorkom je dat je gezicht bevriest in winterse omstandigheden. Daarnaast verbetert het... 

Lees verder

Waar komt de bivakmuts vandaan?

Bivakmutsen zijn –ondanks de huidige wetgeving – nog steeds een bijzonder populair kledingstuk in de winter, tijdens de wintersport en als attribuut bij een groot aantal sporten. Ze kunnen op meerdere manieren gedragen worden, afhankelijk van het gezichtsdeel dat je beschermd wilt hebben.

Wat je misschien nog niet weet, is dat bivakmutsen een interessante geschiedenis kennen. Ze zijn namelijk pas in de negentiende eeuw uitgevonden en werden voor het eerst gebruikt tijdens de Krimoorlog!

Lees verder

Welk type snowboardmasker past bij jou?

Je kunt snowboardmaskers in verschillende uitvoeringen tegenkomen op de markt. Sommige snowboarders en skiërs letten vooral op de functionele eigenschappen van de uitrusting waarmee ze de berg opgaan. Weer anderen zijn vooral gefocust op de individuele uitstraling van de maskers die ze dragen.

Het eerste type gebruiker let er uit praktische overwegingen bijvoorbeeld op dat het snowboardmasker niet alleen de mond, maar ook de neus en zelfs het voorhoofd bedekt. 
Het modebewuste type geeft juist de voorkeur aan een stijl die het beste overeenkomt met zijn persoonlijke smaak. Beide invalshoeken zijn echter gemakkelijk met elkaar te combineren! 

Lees verder

Op de piste: facemasks en bivakmutsen

Snowboarden en skiën zijn gave hobby’s die je alleen of samen met een stel goede vrienden kunt beoefenen. Wintersport is gezellig, je bent lekker bezig en het vormt een prachtige ontspanning. Na een weekje of een lang weekend op je snowboard of ski’s kun je de hele wereld aan. Bovendien helpen deze sporten ook nog eens bij het op peil houden van je lichamelijke conditie.

Allemaal redenen om minstens één keer per jaar op de piste door te brengen! Aan jou de keus of je gaat voor freeride of freestyle snowboarden of je liever bezighoudt met alpine- of freestyle skiën. Voor elke tak van wintersport zijn er wel aparte uitrustingsstukken of kleding verkrijgbaar.

Lees verder

Survival en camouflage: facemasks en ninja maskers

Survival of bushcraft is een hobby waarmee steeds meer mensen zich bezighouden. Aan survival zitten een heleboel technieken vast, zoals vuur maken, een onderkomen bouwen, water vinden, voedsel bereiden met houtvuur en natuurlijk ook het observeren van dieren en hun sporen. De basis is echter het leven en overleven in de natuur zonder die natuur onnodig te schaden.

Daarnaast, maar dat staat eigenlijk los van survival, maken veel mensen er een hobby van om vogels of andere dieren te observeren en te fotograferen, zonder die dieren te verstoren. Dat is allemaal leuk en aardig, maar dat vergt wel wat camouflage om zelf zo onzichtbaar mogelijk te blijven... 

Lees verder

Motorrijders: bandana’s, bivakmutsen en facemasks

Motoren zijn ideale vervoermiddelen als je van A naar B wilt. Een auto geeft je dezelfde vrijheid als een bike, maar iets dergelijks denken miljoenen anderen die van A naar B willen ook. Het resultaat zie je elke dag op de Nederlandse wegen: files. Met een motor kun je fluitend langs files rijden en daardoor ben je eerder op dezelfde plaats als een auto.

In tegenstelling tot een autorijder heeft een biker echter veel meer te maken met weersomstandigheden. De ideale situatie voor een motor is natuurlijk een lekker zonnetje aan de hemel en een licht briesje dat om je hoofd waait. Het vervelende in Nederland is vaak dat je vertrekt in stralend weer, maar aankomt in een kletterende regenbui.

Daarnaast kan het best zijn dat de wind onderweg sterker wordt, zodat je last krijgt van opwaaiend stof of stuifzand. Dan wordt motorrijden ineens een stuk minder aantrekkelijk... Dat soort problemen zijn echter oplosbaar als je gebruikmaakt van een bandana, bivakmuts of facemask!

Lees verder

Stuur je foto in!

Heb jij een of meerdere producten besteld op Facemasks.NL? Dan zouden wij het enorm waarderen als je ons een foto van jou en het artikel toestuurt!

Daarom geven wij tegoedbonnen weg t.w.v. 5 euro aan iedereen die een foto van zichzelf  + het door jou aangeschafte product naar info@facemasks.nl instuurt!

Maak een foto van jezelf met bivakmuts, facemask of bandana op als je op de motor zit, op de piste staat, op je scooter rijdt of gewoon thuis!

De leukste foto’s komen op Facemasks.NL te staan, dus maak snel een foto van jou met bivakmuts, bandana, facemask of handschoenen en scoor direct die waardebon van 5 euro (vrij te besteden op Facemasks.NL)!

We zien je foto graag tegemoet!