Hoe draag je een bivakmuts?

Hoe draag je een bivakmuts?

BivakmutsBivakmutsen (of skimaskers) zijn warme wintermutsen met een lange geschiedenis. Ze werden voor het eerst gedragen tijdens de Krimoorlog, toen Britse soldaten beschermd moesten worden tegen de extreme kou in Oekraïne.

Inmiddels zijn bivakmutsen geëvolueerd naar maskers om je identiteit mee te verbergen. Het imago van de bivakmuts is vooral flink aangetast doordat ze vaak gebruikt werden door verzetsgroeperingen als de IRA, Zapistas en Black Mask.

Ook worden ze tegenwoordig vaak niet meer van wol gemaakt, zoals vroeger, maar wordt allerlei soorten materiaal gebruikt voor verschillende doeleinden.

Hoe zet je een bivakmuts op?

  1. Trek de bivakmuts over de bovenkant van je hoofd heen met de opening(en) naar voren gericht. Rol de bivakmuts voorzichtig omlaag totdat hij de kruin van je hoofd bedekt.
  2. Rol nu de rest van de bivakmuts af, zodat je nek en eventueel een stukje van je schouders bedekt is (afhankelijk van het type bivakmuts). Als de bivakmuts lang genoeg is, kun je de onderkant in je T-shirt of kraag stoppen. Trek de opening onder de neus omlaag tot bij je mond, zodat je goed kunt ademen.
  3. Trek de onderkant van de mondopening (als die er is) naar beneden terwijl je de opening bij de ogen recht trekt. De meeste bivakmutsen zijn erg flexibel op dit gebied, zodat de gezichtsopeningen altijd goed aansluiten bij je mond en ogen.
  4. Als de gezichtsopening groot genoeg is, kun je de opening indien gewenst over het achterhoofd van je hoofd trekken, om alleen je nek te verwarmen met de bivakmuts.

Extra tips voor skiërs en snowboarders

  • Draag een skibril boven je skimasker of over je bivakmuts heen. Zo bescherm je ook je ogen tegen de winterse kou en heb je beter zicht op de piste.
  • Zet je bivakmuts af als je een bank, overheidsgebouw of andere officiële instantie binnenstapt.

Share this post


De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 299 reviews.