Hoe houd je je gezicht warm op de motor?

Hoe houd je je gezicht warm op de motor?

Het geeft misschien een kick om in het ijskoude winterweer een snoeiharde tocht op je motor te maken, maar de kans is groot dat je er met een rode en gekloofde kop weer afstapt. Spring daarom niet out of the blue op je motor, maar tref op koude en ongure dagen de nodige voorbereidingen. Je ongehavende gezicht zal je daar na een lange rit zeer dankbaar voor zijn!

Bivakmuts op de motorWat heb je nodig?

Hoe houd je je gezicht warm tijdens het rijden?

  1. Smeer zonnebrandcrème op oliebasis op je gezicht (niet te dikke laag). De olie in de crème werkt als een schild tegen de kou en vormt tegelijkertijd een handig “bindmiddel” voor de volgende warmtelagen.
  2. Zet een bivakmuts op of bind een facemask om je gezicht voor je je helm opzet. De binnenkant van de helm bevat meestal al een flinke laag voering die je tegen de kou beschermt, maar vooral bij een gure wind maakt een bivakmuts of facemask je uitrusting helemaal af.
  3. Ga voor een motorhelm die je hele gezicht bedekt. In de kou is elk beetje bescherming meegenomen, dus kies tijdens gure dagen voor een helm die ook je kin, wangen, neus en lippen bedekt.

Tips voor extra warmte op de motor

  • Probeer een bivakmuts of facemask te vinden die dik genoeg is om je te beschermen tegen de ijzige wind, maar dun genoeg om op een comfortabele manier onder je helm te dragen. Het laatste wat je immers wilt is dat je flink gaat lopen zweten op je motor! Bivakmutsen van bijvoorbeeld nylon, katoen of neopreen zijn vrij dun en erg geschikt om je warmte vast te houden.
  • Afhankelijk van de aard van je motorkleding doe je er verstandig aan om een bivakmuts te vinden die ook een groot deel van je hals warm houdt en beschermt.
  • Kijk ook eens naar een helm voor sneeuwscooters om te zien of deze je door de ijzige winterperiode kan helpen. Deze helmen komen met een verwarmd vizier, dus ideaal tijdens koude winterstormen!

>> Klik hier om direct een bivakmuts voor onder je helm uit te zoeken! <<

Share this post


De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 299 reviews.