Hoe kleed je jezelf als overvaller met carnaval?

Hoe kleed je jezelf als overvaller met carnaval?

Ben je op zoek naar een overvaller kostuum voor een verkleedfeest als carnaval? Of wil je kind met Halloween of Sint Maarten zich verkleden als boef of overvaller? Dan hoef je niet naar de winkel, want je kunt een overvaller kostuum gewoon maken met de spullen die je al in huis hebt!

Door zelf een overvaller kostuum te maken, spaar je niet alleen tijd en geld uit, maar je kunt het kostuum ook aanpassen aan iedere lengte en leeftijd die je nodig hebt! Controleer hieronder of je alle benodigdheden in huis hebt en maak snel je eigen dief of overvaller kostuum!

Overvaller kostuum carnaval

Wat heb je nodig om een overvaller kostuum te maken?

 • Zwarte (col)trui
 • Zwarte sneakers
 • Zwarte beanie, bivakmuts of andere muts die je over je gezicht kunt afrollen
 • Schaar
 • Witte of beige kussensloop van katoen
 • Groene marker (geschikt voor kleding)
 • Papier en oude kranten
 • Touw

Hoe maak je een overvaller kostuum?

1. Pak een zwarte beanie of vergelijkbare muts en maak er een typisch masker voor overvallers van door er met een schaar twee gaten voor je ogen in te knippen. Let op: maak de openingen niet te netjes! Juist slordig geknipte ooggaten maken je kostuum straks helemaal af. Zet na het knippen de muts even op om te zien of de gaten wel exact op de juiste plek zitten en of je er zonder al te veel moeite doorheen kunt kijken.

2. Is je overvallers masker gelukt? Dan wordt het nu tijd voor een geldzak om je buit in op te slaan! Hier gebruik je de witte of beige kussensloop van katoen voor. Knip met je schaar de eerste tien centimeter van de kussensloop af (aan de openingszijde), zodat de sloop een meer vierkante in plaats van rechthoekige vorm krijgt. Teken vervolgens een groot dollar teken op de geldzak met de groene stofmarker.

3. Klaar? Stop dan je geldzak vol met de snippers van kapot gescheurde oude kranten. Is je geïmproviseerde roofzak zo goed als vol? Bind dan het uiteinde van de kussensloop dicht met een stuk touw. Plak vervolgens een aantal nepgeld briefjes aan de buitenkant van je geldzak (bijvoorbeeld van Monopoly of zelf gemaakt van papier). Zo lijkt het net of er wat geld uit je tas is gevlogen tijdens je vlucht na de overval.

4. Trek de zwarte coltrui en sneakers aan (en eventueel een zwarte (spijker)broek) als je klaar bent om naar het feestje te gaan. Rol de verknipte beanie over je gezicht af en draag de geldzak met je mee gedurende het hele feestje. Laat bij voorkeur ook niet zien wat erin zit… Have fun!

Extra tips voor een overvaller kostuum

 • Ga je liever verkleed als een meer traditionele overvaller? Pak dan een zwart stuk vult en teken er twee traanvormige ooggaten op. Knip de afgetekende gaten uit het vilt en lijm aan de uiteindes van je stuk vilt twee zwarte lintjes. Bind vervolgens het vilten masker om je hoofd een en knoop de zwarte lintjes op je achterhoofd vast. Voilà, een traditioneel boevenmasker!
 • Heb je geen geschikte beanie gevonden of zijn de openingen voor je ogen niet goed gelukt met een schaar? Gebruik dan een ‘echte’ bivakmuts om je overvallers kostuum compleet te maken!
 • Met de nieuwe Nederlandse wetgeving over het verbod op niet-functionele gezichtsbedekking is het niet meer toegestaan om je bivakmuts of omlaag gerolde beanie op straat te dragen. Vergeet dus niet om je bivakmuts pas op te zetten als je eenmaal op het verkleedfeest bent!

Share this post


De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 299 reviews.