Motorrijders: bandana’s, bivakmutsen en facemasks

Motorrijders: bandana’s, bivakmutsen en facemasks

Motoren zijn ideale vervoermiddelen als je van A naar B wilt. Een auto geeft je dezelfde vrijheid als een bike, maar iets dergelijks denken miljoenen anderen die van A naar B willen ook.

Het resultaat zie je elke dag op de Nederlandse wegen: files. Met een motor kun je fluitend langs files rijden en daardoor ben je eerder op dezelfde plaats als een auto.

In tegenstelling tot een autorijder heeft een biker echter veel meer te maken met weersomstandigheden. De ideale situatie voor een motor is natuurlijk een lekker zonnetje aan de hemel en een licht briesje dat om je hoofd waait.

Het vervelende in Nederland is vaak dat je vertrekt in stralend weer, maar aankomt in een kletterende regenbui. Daarnaast kan het best zijn dat de wind onderweg sterker wordt, zodat je last krijgt van opwaaiend stof of stuifzand.

Dan wordt motorrijden ineens een stuk minder aantrekkelijk. Dat soort problemen zijn echter oplosbaar als je gebruikmaakt van onze collecties gezichtsbedekkende kleding voor motorrijders. Je hebt hier een keuze uit bandana’s (ook wel motorkol genoemd), bivakmutsen, face shields of facemasks.

Bandana’s

Een bandana (of motormasker, motorkol, faceshield) is het eenvoudigste middel als je jezelf wilt beschermen tegen wind, opwaaiend stof of fijn zand. Waarom zou je stofhappen als dat niet nodig is? Het katoen van een bandana bedekt je mond en neus helemaal, zodat stofhappen tijdens het motorrijden niet aan de orde is.

Bovendien biedt een bandana ook bescherming als de wind wat feller wordt. Veel bandana’s zijn voorzien van een neusclip die helpt voorkomen dat je motorbril of vizier beslaat. Tenslotte wil je goed kunnen zien wat er voor je op de weg gebeurt!

Het voordeel van een bandana is ook dat je hem zonder problemen onder je motorhelm kunt dragen. Een wat minder praktisch maar wel erg cool voordeel is de print. Bandana’s zijn tegenwoordig in een heleboel stoere prints verkrijgbaar, waarmee je geheid gaat opvallen op de weg!

Check snel ons assortiment bandana’s, zoals de bandana sjaal skull met menselijke onderkaak!

Bivakmutsen

Je kunt een stapje verdergaan door het aanschaffen van een bivakmuts. In tegenstelling tot een bandana beschermt een bivakmuts je hele hoofd en dat is wel zo prettig als het kouder wordt en je alleen maar een motorhelm draagt.

Daarnaast beschermt een katoenen bivakmuts ook tegen opwaaiend stof en zand. Omdat een bivakmuts zo prachtig aansluit, vormt een combinatie met een motorhelm geen enkel probleem. Door die combinatie ben je helemaal voorbereid als je onderweg plotseling overvallen wordt door een omslag in het weer .

Bovendien neemt een lichtgewicht bivakmuts zo weinig plaats in dat je hem gemakkelijk kwijt kunt als de zon weer doorbreekt. Omdat de bivakmuts meestal onder de helm bedekt kun je er kiezen om een zwarte bivakmuts te nemen. Maar er zijn ook een boel gave prints beschikbaar, die variëren van een vette schedelprint (Bivakmuts Skull), een full-color design van het monster uit Predator (Bivakmuts Predator) of een bivakmuts in de stijl van Call of Duty Ghosts.

Facemasks

Het neusje van de zalm is natuurlijk een facemask. Het neopreen van een facemask heeft een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat vervelende weersomstandigheden minder invloed hebben. In Nederland hebben we namelijk vaak te maken met regen, of dat nou een zacht lentebuitje is of een striemende hoosbui.

Een facemask is een handig middel tegen regen, omdat neopreen water afstoot. Daarnaast heeft neopreen isolerende kwaliteiten, zodat ook kou, wind, sneeuw, stof of zand geen probleem vormen als je een facemask draagt. Je hoeft ook niet bang te zijn voor extra transpiratie, want een facemask is luchtdoorlatend.

Of je nou een half of een volledig facemask draagt, de pasvorm en het slimme ontwerp maken dat je er altijd een jethelm boven kunt dragen en eventueel een motorbril.

Facemasks zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en prints. Sommige facemasks zijn voorzien van een neusclip, zodat je vizier of motorbril nauwelijks beslaat. Andere facemasks hebben een geïntegreerd filter of extra ventilatieopeningen voor een vrije ademhaling.

Daarnaast zijn facemasks beschikbaar in letterlijk tientallen designs, waardoor ze ideaal zijn om jezelf te onderscheiden op de weg!

Klik hieronder om direct naar onze verschillende afdelingen met facemasks te gaan:

Share this post


De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 284 reviews.