Op de piste: facemasks en bivakmutsen

Op de piste: facemasks en bivakmutsen

Snowboarden en skiën zijn gave hobby’s die je alleen of samen met een stel goede vrienden kunt beoefenen. Wintersport is gezellig, je bent lekker bezig en het vormt een prachtige ontspanning.

Na een weekje of een lang weekend op je snowboard of ski’s kun je de hele wereld aan. Bovendien helpen deze sporten ook nog eens bij het op peil houden van je lichamelijke conditie.

Allemaal redenen om minstens één keer per jaar op de piste door te brengen. Aan jou de keus of je gaat voor freeride of freestyle snowboarden of je liever bezighoudt met alpine- of freestyle skiën. Voor elke tak van wintersport zijn er wel aparte uitrustingsstukken of kleding verkrijgbaar.

Het enige wat je niet zelf in de hand hebt is het weer. Wintersport is heel erg leuk als de zon stralend aan de hemel staat. Je doet er ook nog eens een lekker kleurtje van op. Maar wat nou als die zon verdwijnt achter de wolken en er een gure wind opsteekt?

Wat nou als er een sneeuwbui aankomt? Dat kan de lol ineens heel wat minder maken en misschien zelfs wel bederven. In die gevallen is een bivakmuts of facemask een ware uitkomst.

Bivakmutsen

Je eerste verdediging tegen slechter wordende weersomstandigheden is een bivakmuts. Normaal gesproken is het grootste deel van je lichaam goed ingepakt als je op de piste bent. Je gezicht en hoofd  zijn echter vaak de lichaamsdelen die het meeste last hebben van kou en snijdende wind. Met een bivakmuts los je dat probleem snel op.

Het katoen van een bivakmuts zorgt ervoor dat je hele gezicht en hoofd effectief beschermd worden tegen opkomende kou en wind. Dat is ideaal als je helemaal geen zin hebt om de piste te verlaten omdat je nou net nog die gave slalom wilde maken of een stukje off-piste wilde meepakken.

Een bivakmuts weegt bijna niets en neemt nauwelijks plaats in. Het kost helemaal geen moeite om een bivakmuts in één van de zakken van je ski- of snowboardkleding mee de piste op te nemen.

Je kunt er ook zonder problemen een skibril overheen dragen. Daarnaast zijn er tegenwoordig bivakmutsen met heel stoere prints op de markt die je een unieke uitstraling geven als je op de lange latten of op een snowboard staat.

Facemasks

Een tweede verdedigingslinie tegen slecht weer wordt gevormd door facemasks. Als het weer slechter wordt, zorgt een facemask ervoor dat je gezicht ook onder die omstandigheden optimaal beschermd is. Een facemask wordt gemaakt van neopreen en dat is een materiaal met een aantal bijzondere eigenschappen.

Het meest belangrijke voordeel voor een snowboarder en skiër is natuurlijk de isolerende kwaliteit van een facemask. Deze eigenschap van facemasks beschermt je gezicht tegen kou en wind en dat is ideaal als je net lekker bezig bent en het weer aan het betrekken is.

Het materiaal van een facemask is daarnaast waterafstotend, zodat ook sneeuw helemaal geen vat op je gezicht krijgt. Een ander praktisch kenmerk van een facemask is luchtdoorlatendheid.

Snowboarden en skiën zijn inspannende bezigheden en dan is het prettig als transpireren tot het minimum beperkt blijft. Het ademende neopreen van een facemask zorgt ervoor dat ook dat probleem afgedekt is.

Last but not least: neopreen is uiterst rekbaar, zodat een facemask altijd strak aansluit aan je hoofd. Hierdoor wordt het mogelijk om zowel een beanie als een skibril in combinatie met een facemask te dragen.

Zowel bivakmutsen als facemasks zijn dus goede opties als jij je hobby’s niet wilt laten verstoren door weersomstandigheden die je nou eenmaal niet in eigen hand hebt. Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod met tientallen verschillende toffe prints:

Share this post


De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 299 reviews.