Survival en camouflage: facemasks en ninja maskers

Survival en camouflage: facemasks en ninja maskers

De basis is echter het leven en overleven in de natuur zonder die natuur onnodig te schaden. 

Daarnaast, maar dat staat eigenlijk los van survival, maken veel mensen er een hobby van om vogels of andere dieren te observeren en te fotograferen, zonder die dieren te verstoren. Dat is allemaal leuk en aardig, maar dat vergt wel wat camouflage om zelf zo onzichtbaar mogelijk te blijven.

Facemasks

Misschien is het wat overdreven om in volledige camouflagekleding door het bos of een zandafgraving te sjouwen om dieren te observeren. Je gezicht is echter altijd een lichaamsdeel dat opvalt. Als je de kans op ontdekking zo gering mogelijk wilt houden, zou je daarom kunnen kiezen voor een full frontal facemask.

Voor dat doel hebben wij facemasks met bijvoorbeeld een woestijn print, die geschikt is voor zandachtig terrein. Je hoeft niet bang te zijn dat je gaat transpireren, want deze facemasks zijn gemaakt van neopreen, een luchtdoorlatend materiaal.

Daarnaast is neopreen ook een isolerend en waterafstotend materiaal, zodat deze facemasks heel goed bruikbaar zijn in de vrije natuur. Hoewel hij daarvoor uiteraard niet gemaakt is, beschermt een facemask je gezicht tegen terugspringende takken. Dat is een prettige gedachte als je door een natuurbos trekt.

Ninja maskers

Camouflage is zeker nodig als jij nachtvogels of nachtdieren wilt observeren. Je gezicht is bij maanlicht duidelijk te onderscheiden, dus er is een vorm van camouflage nodig om heel dichtbij te kunnen komen.

Hoewel een ninja masker niet ontwikkeld is voor het observeren van nachtdieren, is het wel een uitstekend middel om je gezicht ’s nachts te verbergen om ontdekking te voorkomen. Onze volkomen zwarte bivakmuts Black Ninja en ons ninja masker Lethal Ninja zijn uitstekend te gebruiken als observatiemiddel.

De bivakmuts is gemaakt van flexibel katoen, waardoor het een zeer comfortabele dracht is als je gaat observeren. Het materiaal van het ninja masker is isolerend neopreen, zodat je het niet gauw koud zult krijgen in je gezicht als je ’s nachts op pad gaat.

Bovendien is deze luxe bivakmuts waterafstotend en luchtdoorlatend en dat is prettig als je moet wachten totdat het nachtdier dat je wilt observeren zich vertoont.

Kortom, zelfs voor het observeren en opsporen van dieren tijdens een survival- of observatietocht voorzien facemasks, bivakmutsen en ninja maskers in een effectieve camouflage!

Share this post


De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 284 reviews.