Verplichte mondkapjes in het OV

Verplichte mondkapjes in het OV

Vanaf 1 juni zullen mondkapjes verplicht worden in het openbaar vervoer. Wie geen mondkapje om doet kan uit de tram, bus of trein worden gezet of een boete krijgen. Wat telt er allemaal als mondkapje?

Het is niet verplicht om een FFP2 of ander professioneel masker te dragen. Alle gezichtsmaskers die wij op Facemasks.nl verkopen zijn ook toegestaan. Uiteraard mogen bivakmutsen of full frontal maskers niet, omdat je hele gezicht dan bedekt is en dat is verboden vanwege de boerkawet. Het belangrijkste is dat het mondkapje goed afsluit en de neus en mond bedekt en dat je deze na gebruik wast.

Ons advies is om een faceshield of bandana te dragen. Deze zijn licht, niet al te warm en ademen makkelijk. In een volle trein is dat het prettigste.

Je kunt er ook voor kiezen om een facemask te dragen. Deze zijn wat dikker en bevatten aan de binnenkant ook een soort filter voor het mond gedeelte. Hierdoor worden wel meer stoffen tegengehouden dan de faceshields of bandana’s, maar deze zit minder comfortabel en wordt warmer.

Ook het chirurgisch mondmasker (wegwerp mondkapje) is handig om te gebruiken. Deze kun je na gebruik weggooien zodat je altijd zeker bent dat er geen bacteriƫn op blijven zitten.

Share this post

De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 299 reviews.