Welk type snowboard masker past bij jou?

Welk type snowboard masker past bij jou?

Facemask SkullJe kunt snowboardmaskers in verschillende uitvoeringen tegenkomen op de markt.

Sommige snowboarders en skiërs letten vooral op de functionele eigenschappen van de uitrusting waarmee ze de berg opgaan. Weer anderen zijn vooral gefocust op de individuele uitstraling van de maskers die ze dragen.

Het eerste type gebruiker let er uit praktische overwegingen bijvoorbeeld op dat het snowboardmasker niet alleen de mond, maar ook de neus en zelfs het voorhoofd bedekt.

Het modebewuste type geeft juist de voorkeur aan een stijl die het beste overeenkomt met zijn persoonlijke smaak. Beide invalshoeken zijn echter gemakkelijk met elkaar te combineren.

Bandana’s

De gezichtsbedekking die de beste ventilatie garandeert en het meest flexibel toegepast kan worden is de bandana of face shield. Afhankelijk van de uitvoering wordt een bandana voorgebonden, vastgeknoopt of gesloten met bijvoorbeeld klittenband.

Een bandana zorgt voor een goede ventilatie rond de hals en oren en is op twee manieren te gebruiken: je kunt hem alleen over je mond dragen, maar ook over je mond en neus samen.

Dit soort snowboardmaskers zijn heel gemakkelijk onderweg voor te binden als het ineens een stuk kouder wordt of als je onderuit bent gegaan en met je gezicht in een enorme berg sneeuw terecht bent gekomen. Ze zijn wel wat dunner en daardoor minder warm dan facemasks of bivakmutsen.

Bivakmutsen

Een bivakmuts doet gedeeltelijk dienst als gezichtsbedekking en deels als hoodie, zodat je mond, oren en hoofd beschermd worden tegen de kou. Speciale typen bivakmutsen beschermen daarnaast ook je neus.

BivakmutsBivakmutsen gemaakt van fleece, katoen of microvezels houden al decennia lang soldaten over de hele wereld warm.

Gelukkig voor de modebewuste snowboarders onder ons kun je bivakmutsen vinden in een groot scala aan kleuren, stijlen en motieven. Je bent dus niet aangewezen op het saaie olijfgroen van militairen!

Facemasks

Daarnaast zijn er speciale gezichtsmaskers voor snowboarders en skiërs op de markt die je gezicht geheel of gedeeltelijk bedekken en van achteren gesloten worden met bijvoorbeeld klittenband.

Deze maskers worden gemaakt van luchtdoorlatend materiaal en zijn vaak voorzien van extra ventilatieopeningen bij de mond en de neus. Deze ventilatiegaten voorkomen dat er condensatie ontstaat binnen in het masker.

Dit soort facemasks zijn meestal gemaakt van neopreen en bieden bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Het materiaal is waterafstotend en tevens wam en isolerend. Ook hierin zijn een heleboel uitvoeringen met verschillende prints verkrijgbaar.

Ontwerp & design van snowboardmaskers

Hoewel veel fabrikanten van gespecialiseerde maskers voor snowboarders uitgaan van zwart als basiskleur, zijn er genoeg facemask leveranciers die een meer modebewust publiek willen aanspreken.

Sommige humoristische facemasks hebben bijvoorbeeld mooie kleurtjes of skeletten prints. Je hebt ook echter gezichtsmaskers met ventilatieopeningen die je gezicht laten lijken op dat van een schedel of clown. De wat minder opvallende varianten hebben kleurcombinaties of motieven die extra flair toevoegen aan je totale ski-outfit.

Klik hieronder om naar het snowboardmasker van je keuze te gaan:

Share this post


De waardering van www.facemasks.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 284 reviews.